Ako prežiť horúce leto v príjemných teplotách v dome a na záhrade?

Zdroj obrázku: archideaphoto / stock.adobe.com

Letá bývajú čoraz horúcejšie aj v našich miernych podmienkach. Preto sa aj ľudia čoraz viac uchyľujú k času strávenému v príjemnom tieni. A to sa netýka len aktivít v exteriéri.

 

Patríte k ľuďom, ktorí si užívajú letné mesiace z času na čas aj bez pobytu na priamom slnku? Cítite sa príjemnejšie vo vašej domácnosti vtedy, ak vám teplomer neukazuje vyššie teploty? Mali by ste teda pouvažovať nad kvalitnou tieniacou technikou. Tá sa bude hodiť priamo pre vaše bydlisko, ale aj do záhrady.

 

Odolné vonkajšie žalúzie ochránia pred slnkom aj pohľadmi

Ako efektívne bojovať proti tomu, aby vám slnečné lúče nerozpálili dom či byt v letných mesiacoch do neznesiteľných teplôt? V našich domácnostiach sa stretávame najčastejšie s klasickými žalúziami či dokonca roletami. A čo tak siahnuť po niečom kvalitnejšom? Odolné vonkajšie žalúzie ale prinesú aj ďalšie pozitíva. Keďže pozostávajú z rôzne voliteľných lamiel, ktoré sú schopné dosiahnuť viaceré uhly naklápania, dokážu ochrániť váš domov pred stratou súkromia, no stále si viete dopriať zaujímavý prechod svetla do domácnosti. Nehodia sa ale len do rodinných domov, svoje využitie nájdu aj pri administratívnych budovách. Pre náročnejších je tu ovládanie elektrickým motorom, zaujímavo vyznievajú aj rôzne farebné prevedenia samotných žalúzií či plechov. A ak si už zvyknete aj na príjemný chládok v interiéri, prečo si ho neužiť aj pred domom?

 

Pergola na záhradu bude terno

Dom sme už zatienili, no čo s horúcimi dňami v lete pred ním? Horúčavy vyrieši pergola na záhradu. Tú môžete umiestniť na terasu vášho bytu, pri chate či dome. Regulujete ňou teplo, vzduch ale aj svetlo ako bude vám po vôli, vďaka samostatnému ovládaniu či rozdelením strechy na viacero samostatných častí presne podľa aktuálnych slnečných lúčov. Večer či po väčšom zatiahnutí vás poteší možnosť využitia LED osvetlenia. Zaujali vás takéto možnosti zdvihnutia úrovne vášho bývania v interiéri či exteriéri? Navštívte web Markat.sk a presvedčte sa, že letá na Slovensku sa budú dať prežiť aj vo vysokých teplotách.

Zdroj: Marián L.