Interiérom bude v roku 2025 dominovať táto neopozeraná farba: Neodoláte jej ani vy!

Túžite svoj príbytok oživiť farbou, no váhate, akú zvoliť? A čo tak siahnuť po farbe, ktorá bude dominovať interiérom celý budúci rok? Toto je farba, ktorá poblázni nielen módnych tvorcov, ale aj interiérových dizajnérov!

 

Sofistikovaná, i elegantná

Kým tomuto roku panuje pastelový odtieň broskyňovej, zvaný Peach fuzz, i medový odtieň Limitless, budúci rok ovládne omnoho výraznejšia farba. Tá poteší všetkých milovníkov tajomna. Tmavá, elegantná a neutrálna. Aj tak možno definovať farbu pre rok 2025 – Amethyst Shadow.

Podmaňujúca fialová

Fialovú farbu v interiéroch nevidíme často, o to prekvapivejšie je, že sa bude budúci rok objavovať v každom štýlovom priestore. Amethyst Shadow hraje rôznymi odleskami a mení svoj vzhľad v prirodzenom svetle, i v tme. Elektrizujúci odtieň sa tak mení od svetlofialovej, až po tmavšiu slivkovú farbu. Prečo si farbu roka 2025 zaobstarať aj do svojho príbytku?

Neopozeraný odtieň

V posledných rokoch sa interiéroví dizajnéri vracajú späť k minimalizmu a prírodným motívom. Spomínaný medený, či broskyňový odtieň dokonale podčiarkol krásu minimalistických interiérov. Teraz sa na scénu vracia odtieň, ktorý oživí každú izbu a dodá jej neopozeraný nádych!

Fialová! A v akom interiéri?

Možno vás to prekvapí, ale fialovú môžete aplikovať do akéhokoľvek interiéru. Ak fialovú s mierou uplatníte na doplnkoch, či textíliách, môže sa stať príjemným oživením interiéru vo vidieckom, ale dokonca aj v strohom severskom štýle. Fialová sa tiež hodí do čisto ženského priestoru a to najmä v kombinácii s ružovou. Pánsky interiér možno oživiť fialovými akcentmi v kombinácii s čiernou farbou.

Do spálne, i pracovne

Fialové odtiene majú v interiérovom dizajne široké využitie. Hodia sa prakticky do všetkých miestností v byte, či dome. Fialová v spálni zlepšuje kvalitu spánku a zvoliť ju môžete na textíliách, obrazoch, či kobercoch. Vyzerá efektne aj v pracovni a navyše priaznivo pôsobí na koncentráciu človeka a má upokojujúci účinok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Michaela Miňová, foto: pinterest.com, unsplash.com