Každá z nás si rada vyskúša recept od kamarátky, kolegyne, či susedky. Aj my vám dnes prinášame dva chutné, jednoduché recepty, a veríme, že si ich aj vy obľúbite!
Vrstvené hydinové rezne
Ingrediencie: cca 1kg kuracích alebo morčacích pŕs na rezne, 1 veľká cibuľa, 250g čerstvých šampiňónov, 1hrsť mrazenej kukurice, 1 hrsť mrazeného hrášku a mrkvy – môžu byť aj z konzervy alebo čerstvé, 1 pochúťková smotana, 10-15 dkg na plátky nakrájaného tvrdého syra, sušená bazalka, soľ, korenie, strúhanka a tuk na vymazanie a vysypanie formy
POSTUP:
…všetky suroviny si nakrájame, mäso na rezne…
…do hrnca dáme olej a rozohrejeme ho, pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme do sklovita…
…keď je cibuľa zlatistá, pridáme hríby a zeleninu…
… stále restujeme…
… zmes osolíme a okoreníme podľa chuti, minimálne podlejeme, t. j. asi 0,5 dcl vody a dusíme do polomäkka…
…takto to vyzerá po udusení…
…kým sa zmes dusí, zľahka rezne naklepeme rezne, z každej strany…
… osolíme ich, okoreníme…
… a prudko osmažíme z každej strany…
… osmažené rezne naukladáme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy…
…na ne navrstvíme zeleninu aj so šťavou…
… poukladáme syr…
… na syr rozotrieme jednu pochúťkovú smotanu a posypeme celé bazalkou…
… prikryté alobalom dáme do rúry na cca 175 – 180 ?C a 30 – 40 minút dusíme, nakoiec dáme alobal dolu a zapečieme…
… mäso by malo byťchutné a šťavnaté…
. a podávame ho s ryžou alebo zemiakmi… recept možno urobiť aj z bravčového mäsa.
Paradajová ryža s kuracinou
Ingrediencie: kuracie nohy, alebo kúsky, paradajková šťava 3 – 4 dcl, 1 hrnček ryže, soľ, mletá racsa, sušená alebo čerstvá petržlenová vňať, olivový olej
POSTUP:
Veľmi jednoduché jedlo na prípravu s fantastickou chuťou.
Kuracie stehná osolíme a okoreníme, podlejeme olejom….
…do zapekacej misy vlejeme paradajkovú šťavu – asi 4 dcl (môže byť aj kvalitný paradajový džús) a do nej vysypeme hrnček ryže.
Vložíme kuracie kúsky a podlejeme asi 1– 2dcl vody.
Dáme do trúby predhriatej na 220 ?C a pečieme cca 20 min. Podlejeme horúcou vodou, asi 2 dcl, a pečieme ešte 10 až 15 min. na 200 ?C.
A je hotové, podávajte s kompótom alebo zeleninou.
Dobrú chuť!