Veľkonočný pondelok je pre nás ženy veľmi ťažký deň. Od skorého rána až do obeda na nás
z každej strany číha nebezpečenstvo a ešte aj nejaký hladný šibač! Aby sme si to aspoň trochu zjednodušili, prinášame tipy na zdravé pomazánky, ktoré si môžeme pripraviť dopredu a v pondelok rýchlo dozdobiť chuťovku, alebo sendvič. Dúfam že pochutia…
Šunkovo-karfiolová nátierka
4 porcie
200 g šunky
200 g uvareného karfiolu
1 malá červená cibuľa
3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy
2 lyžice nakladaného zeleného korenia
soľ
Šunku a karfiol rozmixujeme najemno. Zmiešame s korením, nasekanou cibuľkou, majonézou a dochutíme soľou.
Tuniaková nátierka s olivami
4 porcie
240 g tuniaka z plechovky, bez nálevu
70 g čiernych olív bez kôstiek a bez nálevu
3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy
soľ, čierne korenie
kôra z 1 citrónu
Tuniaka roztlačíme vidličkou a zmiešame s nasekanými olivami. Pridáme majonézu, nastrúhanú citrónovú kôru a dochutíme soľou.
Nivová nátierka s hruškami a orechmi – vegetariánska
4 porcie
200 g nastrúhanej nivy
100 g čerstvé hrušky
Šťava z 1 citrónu
2 lyžice majonézy Hellmann’s Majolenka Starej mamy
Orechy (vlašské alebo pekanové)
Brusnice na ozdobu
Hrušku nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou, zmiešame s nastrúhanou nivou a majonézou. Ozdobíme nasekanými orechmi a brusnicami.
Matjesová nátierka
4 porcie
100 g matjesov v oleji (bez oleja)
200 g varených zemiakov
1 jarná cibuľka
štipka cukru
3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy
Matjesy rozmixujeme najemno. Zemiaky roztlačíme vidličkou. Zmiešame s nasekanou cibuľkou, majonézou a dochutíme cukrom.