Pomocou korenia bojujte proti zápalom.

Až polovicu Slovákov trápia problémy s kĺbmi. Ich príčinou je častokrát zápal kĺbu, ktorý mohol vzniknúť príčinou rôznych zranení alebo infekcií. Na liečenie týchto problémov sa častokrát odporúča pokojový režim, ale tento proces môžete ešte urýchliť, ak vašu stravu obohatíte o tieto tri jedinečné koreniny.

 

Kurkuma

Toto korenie nájdete hojne zastúpené v indickej alebo thajskej kuchyni. Je známe svojou výraznou žltou farbou a je jednou zo základných prísad kari. Okrem toho bolo po stáročia využívané v indickej a čínskej medicíne na liečbu všetkého možného, od ochorení pečene cez artritídu až po autoimunitné ochorenia. Má silné antioxidačné a protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť zmierniť bolesť vašich kĺbov.

Zázvor

Zázvor je ďalšie výborné dochucovadlo a stálica ázijskej kuchyne. Taktiež sa z neho dá uvariť výborný čaj, ktorý pomáha na boľavé hrdlo alebo prechladnutie. Rovnako ako kurkuma, aj zázvor sa celé storočia používal na zmiernenie bolesti a zápalov. Účinný je dokonca aj pri priložení zvonka na boľavý kĺb. A možno vás prekvapí aj jeho pozitívny vplyv na potláčanie pocitov nevoľnosti a závratu pri cestovaní automobilom či lietadlom.

Škorica

Škorica je známa svojou korenisto-sladkastou chuťou, silnou vôňou a schopnosťou dodať iskru väčšine sladkých jedál a dezertov. Okrem toho má aj výnimočné antioxidačné a protizápalové vlastnosti, ktoré môžu uľaviť aj vašim boľavým kĺbom. Taktiež pomáha znižovať krvný cukor u diabetikov a môže zmierňovať aj poruchy dýchania.

Zdroj: Lenka H.