Nakladaný hermelín s majoránkou

Či už naň máte chuť vy alebo ste sa ho rozhodli pripraviť ako prekvapenie, touto klasikou určite nesklamete. Projekt Zrodené v EÚ prináša zaujímavý recept na nakladaný hermelín. Vďaka naloženiu do kvalitného oleja hermelín dlho vydrží a naviac sa výborne rozleží.

 

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 4 hermelíny
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 veľkú cibuľu
  • Mletú papriku
  • Korenie
  • Mletú majoránku
  • 4 stonky čerstvej majoránky
  • 0,5l kvalitného oleja (repkový, slnečnicový)
  • Podľa preferencií môžeme pridať viac cesnaku, cibule, kyslé uhorky alebo chilli papričky

Každý syr rozkojte na polovicu a každú spodnú polovicu potrite roztlačeným cesnakom. Potom posypte červenou paprikou (záleží na vás, či štipľavou alebo sladkou), mletým korením, majoránkou a pridajte koliesko cibule. Priklopte druhou polovicou a umiestnite do pohárov. Zasypte ďalšou cibuľou, pridajte niekoľko stoniek čerstvej majoránky a môžete pridať aj štipľavú papričku (podľa chuti). Zalejte kvalitným olejom a pohár zatvorte.

Pokiaľ necháte poháre v teplej miestnosti, hermelín bude hotový približne za 3 dni. Pokiaľ ich chcete uchovať dlhšie, uložte ich do chladničky, kde sa vám doba nakladania zdvojnásobí.

Viac informácií na www.zrodene.eu

Zdroj: Betty M.