Občas si doprajeme skvelý zákusok a k tomu úžasné vínko. Vitis nám ponúka recept na zákusok a vínko už majú pre nás pripravené!
Pavlova so šľahačkou a ovocím
- 3 bielky
- 180 g kryštálového cukru
- 1 zarovnaná PL kukuričného škrobu
- 1 PL vínneho octa
- Čerstvé ovocie – napríklad maliny
- 1 šľahačka
Bielka a kryštálový cukor vyšľahajte na najvyšších obrátkach do tuha. Pridajte preosiaty škrob a ocot a riadne spolu vyšľahajte. Bielkovú zmes naplňte do zdobiaceho sáčku a na plechy vystlané papierom na pečenie vytvorte veterníčky, resp. ak nemáte zdobiaci sáčok, môžete robiť lyžicou malé kôpky. Malou lyžičkou namočenou vo vode potom vytvarujete v strede priehlbinku, do ktorej budete po dopečení dávať šľahačku. Vysušíte v rúre na 100 stupňov v horkovzdušnom režime asi 40-50 minút. Na upečené a vychladnuté koláčiky nanesiete do tuha vyšľahanú šľahačku a ozdobíte ich čerstvým ovocím.
Túto sladkú lahôdku doladíte jemným ružovým vínom Vitis Frankovka modrá rosé. Toto slovenské akostné víno je veľmi vyhľadávané a považuje sa za dôležitú súčasť modernej gastronómie. Príťažlivá, sýto-ružová farba signalizuje priamočiarosť a úprimnosť, ovocná vôňa a chuť dozrievajúcich čerešní zasa rozmarnosť.
Dobrú chuť vám praje Vitis!
www.vitis.sk
Zdroj: Silvia P.