Tvaroh dobre zasýti a zároveň pomáha prežiť kruté diéty. Bez pažítky by studená kuchyňa nebola tým pravým. Rovnako nemožno pochybovať ani o liečivých účinkoch reďkovky. Zázraky robí najmä s ľudským trávením.
Skombinujte všetky suroviny a doprajte si chutnú, zdravú a sviežu nátierku, ako od babičky.
Ingrediencie:
Mäkký hrudkovitý tvaroh, 250 gramov kyslej pochúťkovej smotany, štyri polievkové lyžice čerstvého mlieka – približne päť polievkových lyžíc, reďkovka, pažítka, soľ, mleté čierne korenie.
Postup:
Tvaroh dôkladne premiešajte s mliekom. Do hladkej hmoty pridajte štyri polievkové lyžice kyslej smotany. Nastrúhajte ľubovoľné množstvo reďkovky, osoľte a dochuťte čiernym korením. Umytú a nasekanú pažítku pridajte nakoniec, prípadne ňou posypte nátierku podľa vašej chuti.
Dobrú chuť!
Autor: Marta