Chladnejšie dni nám prinášajú aj chuť na miernu zmenu v stravovaní. Čím chladnejšie dni, tým viac nám chutie sýtejšie jedlá. Nemusia to byť zrovna rezne, ale určite si pochutíme na hutnejšej kuchyni.
Dnes vám prinášame recept z francúzkej kuchyne na Quiche Lorraine , vyskúšajte a dajte vedieť, ako sa podaril.
Quiche Lorraine s Moravskou morčacou šunkou
Potrebujeme
Cesto
200 g hladkej múky
100 g masla
1 vajce
soľ
Plnka
150 g kyslej smotany
150 g smotany 33 %
200 g Moravskej morčacej šunky Premium od Mecomu
100 g Roquefortu
Šalát
80 g sušených paradajok
100 g čerstvého špenátu
Postupujeme
Všetky suroviny na cesto spolu dobre premiešame a necháme odležať 30 minút. Zmiešame suroviny na plnku a na záver pridáme orestovanú šunku.
Po odležaní cesto rozvaľkáme a vystelieme ním okrúhlu formu, do ktorej vylejeme rozmiešanú plnku. Pečieme 30 minút na 180 °C a servírujeme s pripraveným šalátom.
Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk