Zdá sa, že covidová pandémia tu bude ešte pár rokov, preto je nevyhnutné naozaj sa zamyslieť nad spôsobom života a vtesnať doň to, čo sme dlhé roky zanedbávali. Napokon, počet tragických prípadov nasvedčuje, že s našou imunitou to skutočne nie je v poriadku…
Prevencia je najdôležitejšia, hovoria odborníci. Ak je to možné, skúste byť na čerstvom vzduchu, kde je viac kyslíka. Choďte často do prírody, užitočný je najmä borovicový les. V decembri až januári sa v borovicových vetvách akumuluje najväčšie množstvo vitamínu C.
Pite citrónový a zázvorový čaj, pravidelne. V šípkach je tiež veľa vitamínu C, betakarotén, ale aj ďalšie vitamíny a minerály. Prijímať by ste mali aj vitamín D. A aj keď ste to doteraz nerobili a počúvate to stále, urobte to – do jedálneho lístka zaraďte ryby bohaté na vitamín D. Alebo si kúpte rybí tuk.
Lekári ako MUDr. Janeková, ktorí sa rozhodli liečiť pacientov, odporúčajú pravidelné dávky vitamínov:
Vitamín C 1000
Vitamín E (E)
Vitamín D 2000 UI
Zinok
A tiež – keď svieti slnko a je to možné, sadnúť si alebo sa prechádzať 15 až 20 minút a nechať na seba lúče pôsobiť, najlepšie medzi 10:00 a 12:00 hodinou.
Denne by ste mali zjesť jedno vajce. Áno, voľakedy bol taký slogan – denne jedno vajce – a dnes je tu opäť, no nie preto, aby robil reklamu, ale kvôli obsahu zložiek vo vajíčkach.
Dôležitý je oddych. Dbajte, aby ste spali sedem až osem hodín. Pre niekoho utópia, no ak je to tak, skúste aspoň odpočívať, relaxovať, nezaoberať sa ničím, uvoľniť sa, urobiť si pohodu.
O dôležitosti pitia tekutín tiež počúvame stále, ale… naozaj to má význam, vyplavujú z tela, čo nepotrebuje, a tým vlastne podporujeme jeho imunitu.
Takisto dôležité je, aby boli všetky jedlá, ktoré v chladných mesiacoch konzumujete, teplé. Takže žiadne šalátiky, a ak predsa, tak teplú verziu. Aby sa organizmus zahrial a získaval odolnosť.
Koronavírus a jeho pH
Pamätajte, že hodnota pH koronavírusu sa pohybuje od 5,5 do 8,5. Preto všetko, čo musíme urobiť, aby sme sa vírusu zbavili, je konzumovať zásadité jedlo, viac, ako je množstvo vírusu.
Čiže konzumovať potraviny ako:
Zelený citrón – pH 9/9
Žltý citrón – 8,2 pH
Avokádo – 15,6 pH
Cesnak – 13,2 pH
Mango – pH 7/8
Mandarínka – 8,5 pH
Ananás – 12,7 pH
Pomaranč – 9,2 pH
A perlička na záver: citrón s teplou vodou zabije vírus skôr, ako sa dostane do pľúc.
Zdroj: -aka-