Vďaka tomuto receptu si vyrobíte prírodný a veľmi účinný prostriedok na regeneráciu kostí, kĺbov a chrupaviek. Tento výkonný prostriedok vás rýchlo postaví na nohy. Pomáha aj pri bolestiach kĺbov.
Tento recept z YouTube kanála Добрые советы si určite odložte, je na nezaplatenie. Recept je veľmi jednoduchý a príprava vám zaberie len pár minút. Kombinácia týchto zložiek vytvára unikátnu pomoc pri ťažkostiach s kĺbmi a kosťami. Užite vždy asi 20 minút pred raňajkami jednu lyžicu a čoskoro pocítite tú zmenu.
Výsledok by mal byť viditeľný do jedného týždňa.
Potrebujeme:
50 g ľanových semien
50 g sezamu
50 g tekvicových jadierok
20 g čiernej rasce
10 g želatíny
50 g hrozienok
200 g medu
Postup:
Všetky semienka nasypeme do mixéra a rozmixujeme.
Teraz musíte do tejto zmesi pridať želatínu.
Nakoniec ešte pridáme hrozienka a znova rozmixujeme.
Celú zmes dobre premiešame s medom.
Táto zmes zabráni strate kostnej drene, tlmí zápal a obnoví pohyblivosť kĺbov.
Preložíme ju do skleneného pohára s viečkom a uložíme do chladničky.
Účinky jednotlivých zložiek
Ľanové semienka sú bohaté na horčík, mangán, meď a fosfor. Ľan vďaka nim posilňuje kosti a chráni kĺby.
Sezamové semienka sú šampiónom v obsahu vápnika. Sú vhodné pri osteoporóze a reumatoidnej artritíde.
Tekvicové semienka v kombinácii s ďalšími zložkami zmierňujú bolesti kĺbov a udržiavajú ich v dobrej kondícii. Pôsobia tiež protizápalovo a zmierňujú príznaky.
Čierna rasca má silné protizápalové vlastnosti, začína pôsobiť predovšetkým na postihnuté kĺby.
Po krátkom čase budete cítiť, že bolesť ustupuje.
Všetky tieto semená sú užitočné aj samotné, ale v takejto zmesi desaťnásobne zvyšujú svoje prospešné vlastnosti.
Želatína hrá dôležitú úlohu pri obnove chrupavky. Kolagén v želatíne znižuje bolesť kolien, ramien a iných kĺbov. Znižuje tiež zápal a zabezpečuje pohyblivosť kĺbov.
Hrozienka okrem obrovského množstva vitamínov obsahujú veľké množstvo vápnika.
Pomáhajú obnoviť kĺby, kosti a zuby. Posilňujú tiež cievy a sú výbornou prevenciou srdcových chorôb.
Med je okrem toho, že je plný blahodarných vlastností, aj prírodným konzervantom.
Vďaka tomu sa zmes tak rýchlo nepokazí.