O najchutnejší a najzaujímavejší recept s Úprimným kurčaťom s rodokmeňom súťažili včera redaktori a známe tváre zo slovenských médií na Slovak Food Festivale na Bratislavskom hrade. Pozornosť divákov pritiahli aj známi advokáti zo Súdnej siene TV JOJ Petra Palevičová, Juraj Štubniak a ich televízna kolegyňa Nora Hamar Ducká.
Predviedli im, že to vedia nielen v jojkárskej Súdnej sieni, ale aj za sporákom. Úprimné kurča pripravili na prírodný spôsob s dusenou zeleninou. Nazvali ho JOJkársky sen, ktorý perfektne chutí! Bolo to marinované kurča na prírodno so šampionmi, na smotanovo- vínovej omáčke, s gratinovanou zelenou fazuľkou a s dipom, z olivoveho oleja a sušených paradajok s bylinkami.
Prvé miesto v súťaži tímov slovenských médií vyhrali dámy z on-line magazínu Dámska jazda.
Partnerom veľkého festivalu jedla bol aj známy slovenský producent hydiny HYZA Topoľčany, so svojím jedinečným Úprimným kurčaťom s rodokmeňom, ktoré má garantovaný pôvod od vajíčka až po predaj v obchode. Návštevníci festivalu mali možnosť ochutnať z neho grilované dobroty od šéfkuchárov z Gourmet klubu, alebo voňavú grilovanú klasiku priamo z HYZA Gril auta.
Fanúšikov varenia naučil nové tipy a triky na prípravu kuracieho mäsa kuchár zo školy varenia Chefparade. HYZA nezabudla ani na najmenších návštevníkov festivalu – v detskom kútiku sa tiež zahrali na kuchárov a pripravovali si dobrôtky z Kiki riki párkov.