BBQ bravčové rebierka s Karpatským KB

„Muž v kuchyni“  foodbloger Juraj vytvoril takýto skvelý recept, ktorý si môžete urobiť na záhradnom grile a je to pochúťka! 😊

 

Ingrediencie:
–  Bravčové rebrá
– obľúbený „rub“ na krídelká
(v recepte použité SPG korenie a Chicken wings BBQ od Suckle busters)
– dá sa urobiť  vlastný „rub“ zmesou soli, korenia, cukru, sušeného cesnaku, sladkej červenej papriky, chilli papričky atď.
– obľúbená BBQ omáčka
(v recepte použitá Sweet & Spicy od Sweet baby ray’s)
– maslo 50g
– plnotučná horčica
– Karpatské KB, 2 PL

Postup:
Rebierka očistíme, zadnú blanu „stiahneme“, potrieme horčicou z oboch strán a okoreníme  obľúbeným „rubom“.

Pripravíme si gril: použijeme drevené uhlie, drevo na údenie ideálne jabloň/čerešňa alebo dub, teplota grilu 135 stupňov, nepriame grilovanie (ak ich robíme doma, predhrejeme si rúru na 135 stupňov) a údime/pečieme do vnútornej teploty mäsa 65 stupňov.

Na alobal/mäsiarsky papier dáme kúsky masla, na maslo položíme rebierka mäsovou stranou, zabalíme a dáme do grilu pri nezmenenej teplote a pečieme do vnútornej teploty mäsa 88 stupňov (platí aj pri pečení doma v rúre).

Medzičasom si pripravíme BBQ omáčku, ktorú zmiešame s Karpatským KB a necháme na grile prevrieť a zhustnúť.

Následne rebierka potrieme pripravenou BBQ omáčkou a grilujeme odkryté cca 10-15 minút, resp. do vnútornej teploty mäsa 93-95 stupňov. Necháme 5-10 min vychladnúť, ozdobíme nasekanou pažítkou a chrumkavou cibuľkou a podávame.

Ako prílohu odporúčam coleslaw, grilovanú kukuricu či zemiačiky.

Pozn.: od veľkosti rebier(výška mäsa nad kosťou vs. zrezané mäso tesne nad kosť) sa môže  dĺžka grilovania pohybovať od 4 do 8 hodín. Ak si ich prajete konzumovať skôr, stačí zvýšiť teplotu na 160-180stupňov, nebudú však také šťavnaté a jemné. V každom prípade tu odporúčam teplomer do mäsa na kontrolu a úpravu pečenia.

Dobrú chuť Vám praje Karpatské KB😊

Foto a recepty v spolupráci s Karpatským KB vytvoril Juraj Praženka
nšpirujte sa, viac ako 60 rôznych inšpiratívnych receptov nájdete na www.karpatskebrandy.sk

TIP: Tri varianty chutí pre vaše recepty
Tradiční kuchári, ale aj moderní a kreatívni fanúšikovia varenia mimoriadne ocenia pri príprave receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB. Klasické Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia. Vyskúšať môžete aj variácie Karpatské KB Hruška a Karpatské KB Škorica Klinček. Môžete si ich vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich.

Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk