Čerešňová, jahodová alebo čučoriedková bublanina – verte, že výborná

Záhrady sú už plné rôzneho sezónneho ovocia, takže nepremeškajte príležitosť a urobte si zdravú pochúťku, ktorou potešíte celú rodinu. Je úplne jedno aké ovocie do bublaniny použijete, verte mi, dôležitý je recept. A na tento nedám dopustiť. Mám ho roky odskúšaný a každý, kto sa ho držal, bol rovnako spokojný ako ja a všetci konzumenti môjho chutného koláča.

 

Potrebujete 300 g polohrubej múky, 300 kryštálového cukru, 1 a ½ dl oleja, 1 a 1/2 dl vody, 4 vajcia, kypriaci prášok do pečiva a vanilkový cukor.

Múku zmiešajte s kypriacim práškom do pečiva, pridajte cukor, žĺtky, olej, vodu, vanilkový cukor a dobre premiešajte. Z bielkov ušľahajte sneh a zapracujte ho do zmesi.

Vymastite plech, posypte múkou, nalejte zmes, poukladajte ovocie a je to. Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov, po cca desiatich minútach keď koláč „vyskočí“ zmiernite teplotu asi o desať stupňov a nechajte dopiecť – približne 30 minút – podľa toho v akej rúre pečiete.

Po dopečení vyberte, nechajte chvíľu vychladnúť a posypte práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Autor: -aka-