Máte príležitosť pre ne pripraviť niečo sladké na Deň detí. Ideálne by bolo pripraviť to spoločne a užiť si tak kopec zábavy. Vyskúšajte si recepty, užite si spoločne strávený čas pri príprave a aj pri oslave. Budú to nezabudnuteľné chvíle, ktoré si môžete zvečniť na fotografii 🙂
Torta kráľa zvierat
Doba pečenia: asi 45 minút
Prísady:
Na cesto:
- 150 g mäkkého masla alebo margarínu
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 5 žĺtkov
- 100 g rozpustenej čokolády na varenie
- 5 bielkov
- 90 g hladkej múky
- 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
- 100 g mletých orechov
Na náplň:
- 1 balenie Krémovej náplne vanilkovej Dr.Oetker
- 250 ml mlieka
- 300 g mäkkého masla
- 3 zarovnané PL práškového cukru
- 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
Na ozdobenie:
- ½ balíčka Polevy tmavej Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
- tortovú formu (Ø 26 cm)
- cukrárske vrecko s hviezdičkovou trubičkou
- štetec
Príprava:
- Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a žĺtky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Do zmesi potom krátko vmiešame vlažnú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh a spolu s múkou zmiešanou s kypriacim práškom a orechmi ho ručne opatrne vmiešame do zmesi. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a upečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Doba pečenia: asi 45 minút
- Náplň pripravíme z vanilkovej krémovej náplne a mlieka podľa návodu na obale. Maslo s práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do peny a postupne vmiešame krémovú náplň. Do cukrárskeho vrecka odoberieme ¼ náplne. Do zvyšnej náplne dobre zamiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládovú polevu.
Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme, naplníme a potrieme na povrchu aj bokoch čokoládovou náplňou. Náplň na vrchu torty rozotrieme po okrajoch do levej hrivy. Cukrárskym vreckom s vanilkovou náplňou vytvoríme tvár leva. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožok a vytvoríme oči, ňufák a potrieme hrivu.
Linecké kvietky
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 10 minút
Prísady:
Na cesto:
- 300 g hladkej múky
- ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
- 3 balíčky Pudingu Originál s jahodovou príchuťou Dr.Oetker
- 100 g práškového cukru
- 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 1 vajce
Na náplň:
- 1 pohárik jahodového džemu
Na ozdobenie:
- 1 balenie Tubičiek na zdobenie Dr.Oetker
- lentilky
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- váľok
- formičku na vykrajovanie v tvare kvietka
Príprava:
- Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, pudingy a cukor. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme hladké cesto.
- Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 4 mm. Formičkou povykrajujeme kvietky a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Doba pečenia: asi 10 minút
- Upečené kvietky necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme džemom. Ozdobíme tubičkami a lentilkami podľa vlastnej fantázie.
- Namiesto kvietkov môžeme vykrajovať aj iné veľkonočné alebo jarné motívy.
Banánové cupcakes
Počet kusov: 12
Doba prípravy: 40 minút
Prísady:
Na cesto:
- 2 bielky
- štipka soli
- 180 g cukru
- 2 banány
- 2 žĺtky
- 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 2 PL oleja
- 200 g hladkej múky
- 30 g zemiakového škrobu Solamyl Dr.Oetker
- 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
- 100 ml mlieka
Na ozdobenie:
- 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker
- 150 ml mlieka
- 1 balenie Kvetín oblátkových Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
- formu na muffiny
- 12 papierových košíčkov
Príprava:
- Na prípravu cesta ušľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh, postupne pridáme polovicu cukru.
- Banány olúpeme a nakrájame na plátky, pridáme žĺtky, maslo alebo margarín, olej, zvyšok cukru a ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku, solamyl a kypriaci prášok zmiešame a opatrne vmiešame striedavo s mliekom do peny. Vmiešame sneh z bielkov, cestom naplníme papierové košíčky, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Doba pečenia: asi 30 minút
- Na ozdobu pripravíme šľahačku v prášku podľa návodu na obale a nanesieme na vychladnuté cupcakes. Dozdobíme oblátkovými kvetinami a servírujeme.
Tip: Do cesta môžeme podľa chuti pridať hrozienka namočené v rume alebo kúsky čokolády.