Negrilovať v lete by bol hriech. Negrilovať počas posledných teplých lúčov jesene ešte väčší.
Na gril sa dá dať takmer všetko, po okolí sa šíria krásne vône a na grilovanom kúsku sa vďaka mriežke vytvorí typický chrumkavý povrch. A potom, keď sú večer všetci spokojne najedení a zabalení v dekách nastane čas na trochu letnej nostalgie. Ešte než podľahneme nostalgii, skúšali ste už grilovať kukuricu?
Na porciu pre 4 osoby budete potrebovať:
4 predvarené kukuričné klasy
100 gramov masla
1 hrsť čerstvého koriandru
80 g kukuričnej strúhanky
150 g bieleho jogurtu (napr. Gazdovský Hollandia)
šťava z polovice limetky
soľ
Doba prípravy: 30 minút
Postup: Kukuričnú strúhanku nasypeme na rozohriatu suchú panvicu a za stáleho miešania vyprážame asi 10 minút. Vychladnutú strúhanku zmiešame s nasekaným koriandrom, nasypeme na plytký tanier a odložíme. Kukuricu položíme na rozpálený gril, pomaly otáčame, a grilujeme asi 10-15 minút. Medzičasom zmiešame jogurt so šťavou z limetky. Hotovú kukuricu ľahko potrieme maslom a obalíme v strúhanke s koriandrom, osolíme a servírujeme s jogurtovým dipom.
Tip: Kukuričnú strúhanku môžeme nahradiť panko strúhankou.
Dobrú chuť!
Autor: Alica Uchytilová