Je tu leto. Horúčavy nás oberajú o apetít a keď už hlad zvíťazí, vyhrávajú to ľahké jedlá, ktoré nás osviežia a prispejú k „dovolenkovej atmosfére“. A tak to má v lete byť! Jeden tip máte aj od nás.
Grilované paradajkové krevety s vôňou brandy
Čas prípravy 20 min
- 2 PL masla
- 1 PL olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 g lúpaných predvarených kreviet
- 1 PL worcestrovej omáčky
- 150 ml paradajkového pyré
- 30 ml Karpatského KB
- 4 lístky bazalky
- šťava z pol citrónu
Do liatinovej panvice si dáme maslo a olivový olej. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a pol minúty pražíme. Pridáme krevety, worcester, soľ a opečieme tak, aby boli krevety takmer hotové. Pridáme paradajkové pyré, nasekanú bazalku a povaríme. Na záver vlejeme Karpatské KB, premiešame a necháme ešte minútu variť. Pred podávaním polejeme šťavou z citrónu.
Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk
Inšpirujte sa receptami na www.karpatskebrandy.sk
Zdroj: Silvia P.