Každý kraj, iný mrav! Toto slovenské príslovie vypovedá o rôznych krajových zvyklostiach a ako inak, na Vianoce to platí dvojnásobne. Klasická vianočná hríbová polievka by nemala chýbať na žiadnom sviatočnom stole. I keď ju môžete variť s rôznymi obmenami, vyskúšajte tento chutný a rýchly recept, napríklad aj z vlastných hubových zásob. Dobrú chuť!
Ingrediencie
2ks Sviatočnej klobásy Mecom
300g zemiakov
200ml smotany na varenie
50g sušených hríbov
50g masla
1l zeleninového vývaru
1 cibuľa
soľ
čierne korenie
sušená petržlenová vňať
Postup
Minimálne jednu hodinu pred varením hríby namočíme do vlažnej vody a necháme zmäknúť. Potom v hrnci opečieme na masle nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú klobásu a pokrájané zemiaky. Pár minút opekáme, vložíme hríby a dochutíme soľou a korením. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť dovtedy, pokiaľ nie sú zemiaky uvarené. Pridáme smotanu na varenie, sušenú petržlenovú vňať a varíme ešte 5 minút. Pri podávaní polievku dozdobíme opečenou klobásou a hríbmi.
Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk