Novoročné predsavzatia sú mnohokrát spojené s redukciou našej telesnej váhy. Popri športovaní sa snažíme odľahčiť i náš jedálny lístok. No nie vždy padne naša snaha na úrodnú pôdu. Jedným z dôvodov môže byť i skutočnosť, že tieto recepty sú príliš komplikované či chuťovo nezaujímavé. Preto určite každý ocení chutné a jednoduché recepty, ktoré vás dostanú rýchlo do formy.
Ľahšie si tak budete môcť splniť jedno zo svojich novoročných predsavzatí. Vyskúšajte napríklad avokádo plnené hubami, diétnu misku s quinoou, tofu na karí s brokolicou, bio hummus z cícera a červenej repy alebo sladké zemiaky plnené cícerom.
Avokádo plnené hubami, papričkami a jarnou cibuľkou
SUROVINY
1 avokádo
200 g nakladaných šampiňónov
1 jarná cibuľka
1 čili paprička
koriander
čierne korenie
POSTUP
- V miske zmiešame nakladané šampiňóny, nasekanú jarnú cibuľku, 1 nakrájanú čili papričku, nasekaný koriander a všetko poriadne premiešame. Následne celú zeleninovú zmes okoreníme.
- Rozpolíme jedno avokádo, vyberieme kôstku a obe polovice plníme zeleninovou zmesou.
TIP: Plnené avokádo môžeme servírovať s jogurtom, do ktorého ho namáčame.
Šalát zo stopkového zeleru s hrozienkami a orechmi
SUROVINY
6 plátkov bezlepkového chleba
1 zväzok stopkového zeleru
1 balíček hrozienok
hrsť vlašských orechov
1 tatárska omáčka (malé balenie) – je možné vynechať, prípadne nahradiť jogurtom
1 kyslá smotana (väčšie balenie)
soľ
POSTUP
- Zeler umyjeme a nakrájame na malé kúsky.
- Orechy nasekáme a pridáme k zeleru spolu s umytými hrozienkami. Vmiešame tatársku omáčku a kyslú smotanu, osolíme.
- Vyzdobíme plátkami bezlepkového chleba.
Na ďalšie skvelé a chutné recepty sa môžete tešiť už budúci týždeň. Dobrú chuť!
Autor: Petra Mečiarová
Foto: Archív Tesco