Melónové osvieženie s ľadovou triešťou

Aj keď by sa s nami botanik hádal, že je melón bobuľovité ovocie, my máme túto osviežujúcu superpotravinu zaužívanú ako zeleninu, na ktorej si pochutnávame s príchodom prvých letných lúčov.

 

Spôsobom jeho servírovania sa medze nekladú – je skvelý len tak nakrájaný na plátky, ale na obľube získava aj jeho kombinácia s balkánskym syrom. A pretože je bohatou zásobárňou vody, hodí sa aj na prípravu koktejlov. Vyskúšajte melónovú triešť, ktorá bude s cukríkmi Haribo ozdobou každej letnej párty.
Či už červený, oranžový alebo žltý, melón skrátka nesmie chýbať na žiadnej letnej párty. My sme tentokrát siahli po klasickom vodnom, ktorý v kombinácii s mätou vytvorí svieži nápoj na teplé dni.

Melónová ľadová triešť
Ingrediencie na 2 porcie:
4 hrste ľadu
200 g melónu
čerstvá mäta
cukríky Haribo Anguria

Postup:
1. Melón vydlabte a spolu s mätovými listami rozmixujte.
2. Zmes prelejte stranou a rozmixujte ľad, na ktorý potom pridajte melónovú šťavu.
3. Ozdobte slamkou, mätou a melónovými cukríkmi Haribo Anguria.

TIP: Melón je skvelou ingredienciou pre párovanie chutí, napríklad s uhorkou tvorí dokonalé osviežujúce duo.

 

Vedeli ste, že melón

  • … a najmä ten vychladený, pomáha znížiť telesnú teplotu?
  • … má silný čistiaci účinok a pomáha čistiť krv od toxických látok?
  • … jadierka sú zdrojom vzácnych a telu prospešných aminokyselín?

Zdroj: Nikol M.