Najkrajšie darčeky sú tie, ktoré vlastnoručne pripravíme… aspoň u nás to tak funguje. A keď sa dajú aj zjesť, tak to je o ďalší bod navyše. Dnes vám prinesieme recept, ktorý vašu „polovičku“ určite poteší a ujde sa z neho aj vám! 🙂
Parížske čokoládové srdiečko
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 10 minút
Vystačí: na 20 zlepených kusov
Prísady:
Na cesto:
100 g Marcipánu Dr.Oetker
50 g práškového cukru
kôra a šťava z jedného chemicky neošetreného citróna
1 vajce
100 g zmäknutého masla alebo margarínu
100 g hladkej múky
80 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Na náplň:
3 zarovnané PL višňového džemu
1 PL rumu
Ešte potrebujeme:
plech na pečenie
ponorný mixér
cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou (Ø 1 cm)
Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru a šťavu z citróna, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a pomocou varešky dôkladne vymiešame dohladka.
2. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou. Na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie, tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v užšej časti dotýkajú a vznikne nám tvar srdca). Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 10 minút
3. Upečené srdiečka necháme vychladnúť.
4. Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Touto náplňou zlepujeme upečené srdiečka po dvoch k sebe. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.
Tip: Srdiečka tiež môžeme ozdobiť Polevou tmavou Dr.Oetker.