Sezóna medvedieho cesnaku už začala. Niekde skôr, v chladnejších oblastiach síce o niečo neskôr, no pripraviť sa aj tak môžete. Čo nespotrebujete do pesta, na vysušenie či do slaných koláčov, môžete využiť v polievke.
Potrebujeme: 1 karfiol (môžeme nahradiť aj brokolicou), 2 hrste špenátu, 2 hrste cesnaku medvedieho, 1 menšia cibuľa alebo pór, 1 väčší zemiak, korenie, soľ a maslo
Postup: Na suchej panvici si opražte celé čierne korenie, ktoré potom rozdrvte a pridajte do hrnca, v ktorom sa vám roztopilo maslo. Opražte najemno nakrájanú cibuľu, pridajte nakrájaný zemiak a karfiol a varte až do úplného zmäknutia. Potom pridajte špenát a medvedí cesnak a krátko povarte. Vodu zlejte, obsah rozmixujte, dochuťte podľa potreby a postupne prilievajte zliatu vodu, až kým sa vám nevytvorí krém v takej hustote, akej máte radi.
Dobrú chuť!