Počas nabitého pracovného týždňa nemáme čas nazvyš. Chceme si však dopriať chutné a vyvážené jedlo bez zdĺhavej prípravy. S McCain to hravo zvládnete!
Stačí vám len chvíľka, pár ingrediencií a chutné McCain hranolčeky 1.2.3 FRIES ORIGINAL alebo vlnky 1.2.3 FRIES CRINKLE.
V priebehu niekoľkých minút vykúzlite chutné jedlo z kvalitných surovín, ktoré si zamilujete nielen vy, ale i celá vaša rodina. Nechajte sa inšpirovať receptami, ktoré pre vás vytvorili a navarili foodblogeri Klaudi Sirovcová (@klaudi_rimka) a Lukáš Sirovec (@chlop_v_kuchni) v spolupráci so značkou McCain. Prajeme vám dobrú chuť!
Marinované 1.2.3 kuriatka s McCain hranolčekmi
Ingrediencie:
- 2 balenia kuracích stehien
- maslo
- olivový olej
- mletá červená paprika
- soľ, mleté čierne korenie
- 1 balenie McCain hranolčekov 1.2.3 Fries Crinkle
- zelenina na šalát
Ingrediencie – marináda:
- 6 lyžíc plnotučnej horčice
- 5 lyžíc kečupu (pretlaku)
- 4 lyžice medu
- 3-4 strúčiky pretlačeného cesnaku
Postup:
Ako prvé si umyjeme kuracie stehná. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou. V miske zmiešame ingrediencie na marinádu a ponoríme do nej kuracie stehná. Necháme pár hodín marinovať v chladničke. Marinované kuracie stehná poukladáme na plech a podlejeme trochou vody alebo vývaru (3 dcl). Na každé stehienko položíme plátok masla a pečieme pri teplote 210 °C 15 minút. Následne stiahneme teplotu na 175 °C a pečieme 45 minút. Nakoniec zapneme na pár minút funkciu grill.
Kým sa kuracie stehná pečú, pripravíme si McCain hranolčeky 1.2.3 Fries Crinkle podľa návodu na obale – v rúre alebo teplovzdušnej fritéze a podávame s kuriatkami a zeleninovým šalátom.
Hranolčeky à la burger
Ingrediencie – burger:
- 300 g hovädzieho bio mletého mäsa
- cibuľa
- bravčová masť alebo olej
- ľadový šalát
- 1 balenie McCain hranolčekov 1.2.3 Fries Original
- cheddar
Ingrediencie – omáčka:
- 6 lyžíc kyslej smotany
- 2 lyžičky majonézy
- 2 lyžičky plnotučnej horčice
- 3 lyžičky šalotky
- 3 lyžičky na drobno nasekanej kyslej uhorky
- 1 lyžička medu alebo javorového sirupu
- trochu šťavy z kyslých uhoriek
- červená mletá paprika
- sušený cesnak, soľ, korenie
Postup:
Ako prvé necháme piecť hranolčeky v teplovzdušnej fritéze a posolíme. Mäsko si opečieme na cibuľke a oleji, posolíme a pokoreníme. V miske zmiešame ingrediencie na omáčku. Nakrájame ľadový šalát na drobno. Nakoniec už len všetko naskladáme na tanier – hranolčeky, mäsko, šalát a polejeme omáčkou.
Na vrch odporúčame nastrúhať cheddar syr.
Viac skvelých tipov a ďalšie receptové inšpirácie nájdete na
Zdroj: Lucia P.