Vo Francúzsku sa každoročne upečie desať miliárd bagiet a podľa zákona musí tradičná francúzska bageta obsahovať len múku, droždie a soľ.
Kvalitné bagety s dobrou plnkou môžeme urobiť aj počas sviatkov. Aj v tomto čase obmedzení občas príde návšteva a rybia bageta môže byť rýchle riešenie.
Rybacie bagety
Počet porcií :
Na 2 bagety
Doba prípravy:
Cca 30 minút
Čo budeme potrebovať :
100 g filet pstruha s kožou
2 lyžice olivového oleja
šťavu z polovice citróna
Soľ
Sušený estragón
Na bagety :
2 biele bagety
2 paradajky
2 vajíčka
Rukolu
2 lyžičky majonézy
100 g bielého jogurtu
Čerstvú pažítku
Postup :
- Pstruha opláchneme, osušíme a časť bez kože potrieme olivovým olejom, pokvapkáme citrónom, osolíme a posypeme estragónom
- Rozohrejeme suchú panvicu, položíme rybu kožou dole a pečieme ju 10 minút. Potom sporák vypneme a rybu otočíme na druhú stranu aby došla. Kožu následne oddelíme a rybu nakrájame na plátky.
- Pripravíme dresing a to tak, že vymiešame majonézu, biely jogurt, soľ a nasekanú čerstvú pažítku.
- Vajíčka uvaríme na tvrdo a paradajky nakrájame na tenké plátky.
- Bagety si prekrojíme na polovice, potom pozdĺžne a na suchej panvici ich opečieme z oboch strán do chrumkava.
- Každú polovicu bagety potrieme dresingom, pridáme lístky rukoly, plátky paradajky a vajíčka a na vrch uložíme rybacie kúsky.
- Bagety zavrieme a podávame, alebo si ich zabalíme na cesty.
Viac na www.zrodene.eu
Zdroj: Zrodené v EÚ