Recepty na nápoje pripravil exkluzívne pre značku MISTRAL Vladimír Baňák, Majster sveta v miešaní nápojov 2010. Ingrediencie a postup prípravy bol zvolený tak, aby ste prípravu nápojov zvládli ľahko a rýchlo v pohodlí domova. Prekvapte svoju návštevu či deti exotickou chuťou čaju z čistého zázvoru z Nigérie či voňavej škorice z Indonézie. SPICY TEA sú navyše prírodné čaje bez akýchkoľvek aróm alebo iných prísad.
4 – 4,5 dcl horúci čaj MISTRAL SPICY TEA Pure Ginger
cca 10 lístkov čerstvej mäty
1,5 – 2 cl bazový sirup
citrónová šťava
citrónová kôra
Príprava: Do skleneného hrnčeka o objeme 4 – 4,5 dcl vložíme lístky mäty, citrónovú kôru (bez bielej vnútornej časti) a zalejeme vylúhovaným horúcim čajom Pure Ginger. Dosladíme bazovým sirupom a pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.
2 dcl horúci čaj MISTRAL SPICY TEA Pure Ginger
1/4 pomaranču
trstinový hnedý cukor
badyán
škorica
citrónová šťava
Príprava: V sklenenom hrnčeku na čaj roztlačíme na mesiačiky nakrájaný pomaranč, pridáme hnedý cukor, badyán, škoricu a zalejeme horúcim čajom Pure Ginger. Chuť vyvážime trochou citrónovej šťavy.
1,5 dcl červeného vína
vrecko čaju MISTRAL SPICY TEA Lemon Twist
pomarančová kôra
med
Príprava: Do horúceho červeného vína (nesmie vrieť) vložíme vrecko čaju Lemon Twist a pomarančovú kôru (bez bielej vnútornej časti). Necháme pár minút lúhovať a dosladíme medom.
cca 15 cl horúci čaj MISTRAL SPICY TEA Lemon Twist
3 cl mango vodka alebo citrónová vodka
citrónová kôra
hnedý trstinový cukor
citrónová šťava
Príprava: Do hrnčeka na teplé nápoje nalejeme horúci čaj Lemon Twist, pridáme vodku s mangovou príchuťou, citrónovú kôru. Dosladíme cukrom a chuť vybalansujeme trochou citrónovej šťavy.
1,5 dcl červeného vína
vrecko čaju MISTRAL SPICY TEA Cinnamon Spice
pomarančová kôra
med
Príprava: Do horúceho červeného vína (nesmie vrieť) vložíme vrecko čaju Cinnamon Spice a pomarančovú kôru (bez bielej vnútornej časti). Necháme pár minút lúhovať a dosladíme medom.
HOT APPLE by TEA
2 dcl jablkový nefiltrovaný džús za studena lisovaný
vrecko čaju MISTRAL SPICY TEA Cinnamon Spice
Príprava: Do hrnčeka vložíme vrecko čaju Cinnamon Spice a zalejeme horúcim jablkovým džúsom. Necháme lúhovať niekoľko minút a servírujeme. Pre alkoholickú verziu môžeme pridať 3 cl hnedého jamajského rumu alebo kvalitného brandy.
HOT MANGO by TEA
2 dcl mangový džús
práškové horké kakao
vrecko čaju MISTRAL SPICY TEA Cinnamon Spice
Príprava: Do hrnčeka vložíme vrecko čaju Cinnamon Spice a zalejeme horúcim mangovým džúsom, do ktorého sme pridali štipku horkého kakaa. Necháme lúhovať niekoľko minút a servírujeme.