Počas jari sa takmer v každej domácnosti nachádza veľké množstvo vajec a každá rodina rieši, čo s nimi. V spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou prinášame zaujímavý recept na ich zužitkovanie.
Cícerovo-vaječná nátierka (vhodná aj pre deti od 1 roku)
- 3 vajcia natvrdo
- 150 g predvareného cíceru (množstvo zodpovedá zhruba ½ plechovky)
- 1 ks jarnej cibuľky
- 3 lyžice kyslej smotany
- hrsť nasekanej pažítky alebo žeruchy
- soľ a korenie podľa chuti
Cibuľku a vajcia nakrájejte na dobné kocky, pridajte rozmixovaný cícer a tri lyžice kyslej smotany. Poriadne premiešajte, ochuťte soľou, korením a jarnými bylinkami (v období okolo Veľkej noci sa výborne hodí pažítka alebo žerucha, ktoré práve začínajú zelenať).
Recept sa hodí aj pre tých najmenších. Prispôsobte množstvo cibuľky a korenia vášmu dieťatu.
Viac na: www.zrodene.eu