Vákuovanie už dávno nie je len užitočným pomocníkom pri skladovaní potravín a jedál. Moderné gastronomické trendy výrazne rozšírili možnosti jeho využitia a dnes tvorí súčasť samotnej prípravy pokrmov – napríklad marinovania či varenia metódou Sous-Vide. Vďaka inovatívnemu riešeniu od spoločnosti Miele môžete teraz všetky výhody vákuovania využívať naozaj naplno.
Zabudovateľná vákuovacia zásuvka Miele sa postará o perfektnú úpravu potravín pre ich ďalšie skladovanie, marinovanie alebo varenie metódou Sous-Vide. Oceníte ju však aj v úplne bežných situáciách, ako napríklad pri rozdeľovaní potravín do menších porcií alebo pri znovuuzatváraní už otvorených balení chipsov či sušienok, ktoré ste pri večernom sledovaní televízie nedojedli. Na vákuovanie sú vhodné čerstvé potraviny i tepelne upravené pokrmy. Ak ho použijete na marinovanie, chuť korenia a byliniek bude v jedle oveľa intenzívnejšia ako keď použijete klasické pácovanie. Jednou z najmodernejších možností využitia vákuovaných potravín je varenie metódou Sous-Vide, pri ktorom sa vzduchu zbavený pokrm vo vrecku pomaly pripravuje vo vodnom kúpeli alebo v parnej rúre pri nízkych teplotách (okolo 55-60 °C). Takýto spôsob je vhodný na úpravu mäsa, rýb, zeleniny aj ovocia.
S citom k potravinám
Zabudovateľná zásuvka Miele je vybavená vákuovacou komorou, do ktorej sa vkladajú špeciálne vrecká naplnené jednotlivými ingredienciami alebo už hotovými porciami jedla. V komore sa z nich odsaje všetok vzduch a zavaria okraje. Užívateľ si môže podľa typu potraviny zvoliť jeden z troch stupňov intenzity vákuovania; najmiernejší je vhodný pre ovocie, najintenzívnejší zasa pre mäso. Čas potrebný na zvarenie okrajov závisí od hrúbky použitého vrecka a je taktiež regulovateľný. V prípade jedál citlivejších na tlak sa odporúča použiť nádoby, ktoré sú súčasťou voliteľného príslušenstva. Potraviny upravené vákuovaním si zachovávajú nielen autentickú chuť a vôňu, ale aj cenné vitamíny, minerálne látky a dlhotrvajúcu čerstvosť.